14.3.18

ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ


Την πρωταθλήτρια Τσεχίας αντιμετωπίζει απόψε η ομάδα μπάσκετ και αν θέλει να συνεχίσει στη διοργάνωση θα πρέπει όχι μόνο να κερδίσει τη CEZ Nymburk, αλλά να υπερκαλύψει και τη διαφορά των 10π με την οποία έχασε στον πρώτο αγώνα του ΟΑΚΑ.. Σαφέστατα πολύ δύσκολη αποστολή, που γίνεται ακόμα δυσκολότερη με τον Vince Hunter να ταξιδεύει μεν αλλά να μην έχει ξεπεράσει το πρόβλημά του (ενώ παράλληλα η ΚΑΕ αποφάσισε να έχει εκτός πλάνων τον Elonu που είχε δικαίωμα συμμετοχής και λογικά έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του)
Μπορεί στο ΟΑΚΑ η ομάδα να ήταν ή να φάνηκε αδιάβαστη, αλλά πλέον τουλάχιστον γνωρίζει -και αρκετά καλά- την αντίπαλό της. Αν μπει σοβαρά και συγκροτημένα στο παρκέ έχει τύχη -αν όχι το ευρωπαϊκό της όνειρο θα ολοκληρωθεί κοντά στις όχθες του Μοράβα..
Η Nymburk μπορεί να παίζει σε ένα σαφέστατα αδύναμο πρωτάθλημα, δεν παύει όμως να έχει 17 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις με την τελευταία να έχει γίνει πριν 2 μήνες, στις 16/1 από την Besiktas στην Πόλη. Και η αμέσως προηγούμενη έγινε στις 8/11 στο Avellino έχοντας μεσολαβήσει και πάλι άλλα 17 παιχνίδια χωρίς ήττα. Ας ελπίσουμε να συνεχίσουν να χάνουν με αυτή τη συνέπεια ..


 Θα είναι η τρίτη φορά που θα αγωνιστεί στην Τσεχία η ομάδα της Α.Ε.Κ. Η πρώτη ήταν για το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1976/77, όταν μετά τη νίκη με 73-66 στην Αθήνα αντιμετωπίσαμε την Slavia Praha που θέλοντας και ρεβάνς για το '68, μας συνέτριψε με το βαρύτατο 105-69 στις 27 Οκτώβρη.. (22π έβαλε ο Jiri Zidek). O Κώστας Μουρούζης χρησιμοποίησε τους : Τρόντζο 26, Γιαννουζάκο 14, Καντέλη 7, Αποστολίδη 4, Λ.Κόντο, Νυδριώτη 4, Τσοσκούνογλου 4, Νεσιάδη, Τσίτσο, Παπαδάτο.

Η τελευταία ήταν στις 29 Σεπτέμβρη 1992, όταν για την πρώτη φάση του Korac κερδίσαμε στην Πράγα την CSA Sparta με 82-91, έχοντας κορυφαίο τον Derek Hamilton παίρνοντας και την πρόκριση με δυο συνολικά νίκες.  Ο Μιχάλης Κυρίτσης χρησιμοποίησε τους : Παταβούκα 22 (5ασ-3κλ), Κατσικάρη 2, Λανέ 12 (11ρ-3ασ), Γ.Γιαννόπουλο, D.Hamilton 32 (12/15 2π, 12ρ-6ασ-5κλ), Ποδαρά 18, Babic 6 (4ρ), Κουντουράκη 12 (4ρ-4ασ).

1 σχόλιο:

Agrinio21 είπε...

-Μας χρωστάει ο θεός λεφτά φέτος δεν υπάρχει ο τρόπος που περάσαμε από τον όμιλο καθώς και στους 8...
-Και οι 4 ομάδες του ομίλου μας στους 8. Δείγμα ότι ο όμιλος μας ήταν ο πιο δύσκολος όντως ενώ πιστεύω και η Βενέτσια αν πέρναγε θα είχε μέλλον...Η δε μπαιροιτ που την είχαμε όλοι του πεταματού πέταξε εκτός τη Μπεσίκτας
-Πάμε τώρα με Στρασβούργο στα θετικά για μένα ότι το ξέρουμε από τον όμιλο όπως και το ότι έχουμε δύο ήττες στις λεπτομέρειες. Άρα απαγορεύεται να πιαστούμε ξανά αδιάβαστοι η να μπούμε με αίσθημα υπεροχής κατά δεύτερον
-Αν περάσουμε στο φαιναλ 4 απο τις 8 που μείναν η Μονακό μου φαίνεται να ναι σκαλί πιο πάνω από εμάς
-Επίσης με βάση τα αποτελέσματα που έχουμε φέτος το ότι θα γίνει Αθήνα δεν ξέρω αν το λέμε θετικό η αρνητικό :P
-Πρόβλεψη για φαιναλ 4 Χαρίδημε? Εγώ θα πω ΑΕΚ Μούρθια Λουντβισμπουργκ Μονακό
-Και κάτι τελευταίο σούπερ το ρόστερ όπως έχει διαμορφωθεί πλέον εγώ ένα πράγμα θα θελα Ούκιτς αντί για Γκριν...