24.3.18

"ΤΕΛΙΚΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΑΠΟΨΕ ΧΩΡΙΣ ΝΤΟΥΣΑΝ

Την θετική έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Λαύριο MegaBolt υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ η ομάδα μπάσκετ. Ο αγώνας είναι κομβικός για την κατάκτηση της 3ης θέσης και οι παίκτες της Α.Ε.Κ. θέλουν τη νίκη και ει δυνατόν και την κάλυψη της διαφοράς των 8π που έχασαν στον πρώτο γύρο για να διατηρήσουν τις ελπίδες κατάκτησης της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο. Η αποστολή δεν είναι εύκολη καθώς το Λαύριο του Χρήστου Σερελή μόνο αμελητέος αντίπαλος δεν είναι ενώ θα παραταχθεί ξανά χωρίς τον αρχηγό της Dusan Sakota που δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση και κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει το ματς με την Strasbourg την Τετάρτη. Τραυματίας είναι και ο Μωραϊτης.
Από τον πρώτο γύρο έχουν αλλάξει πολλά κυρίως στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Τότε στο ντεμπούτο του Καββαδά στον πάγκο υπήρχαν ακόμα οι Μανωλόπουλος-Παπαχατζής και στο παρκέ οι Elonu, Barlow, Sy που πλέον έχουν αλλάξει με Dragan Sakota και Hunter, Punter, Atic (επιστροφή) ενώ προστέθηκε και ο Βασιλόπουλος. Στο Λαύριο έφυγε ο Gray για να μπει στο ρόστερ ο Lamb που ήταν τραυματίας στον πρώτο γύρο.
Στις 17 Δεκέμβρη του 2011, στα Λιόσια είχαμε κερδίσει με 97-81 το Λαύριο για την Α2, με τον Φώτη Βασιλόπουλο να σκοράρει 32 πόντους (8/12 3π). Ο Δημήτρης Λιόγας (που ήταν ακόμα στον πάγκο μας) είχε χρησιμοποιήσει τους  : Φωτιτζόγλου 3, Νοέα, Βασιλόπουλο 32, Τζόλο, Κούρτη 17, Σιαμανδούρα 4, Σκλάβο 24, Δέσπο 7, Φαλέκα 11.

 Δυο χρόνια μετά, πάλι Δεκέμβρη (στις 7), παίξαμε στο κλειστό της Νήαρ Ηστ, πάλι για την Α2 και κερδίσαμε 80-68 με το ματς να καθαρίζει στο τέλος. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος χρησιμοποίησε τους  : Παπαντωνάκο, Φαλέκα 11, Καράμπουλα 17, Πολυτάρχου 13, Τσιότρα 4, Γκιζόγιαννη 15, Δρόσο, Παπαδιονυσίου, Τσιάκο 2, Δέσπο 3, Nikolic 15.

Το 2015/16 για την Α1 αυτή τη φορά, υποδεχτήκαμε το Λαύριο στο ΟΑΚΑ και κερδίσαμε δύσκολα 90-82 στο τελευταίο ματς του Cooper στα κιτρινόμαυρα, και στο πρώτο εντός του Christmas που δεν μακροημέρευσε, ενώ κορφαίος ήταν ο Μαυροειδής (21π-9ρ). Ο Jure Zdovc είχε παρατάξει τους : Cooper 20, Sakota 10, Hairston 8, Milosevic 9, Μαυροκεφαλίδης 10, Carter 3, Σαρικόπουλος 3, Κατσίβελης 3, Καλαμπόκης 3, Μαυροειδής 21, Christmas .
 Πέρσι στις 15/10 σε ένα ματς που αποσύρθηκε η φανέλα με το #6 του Γιώργου Τρόντζου, η Α.Ε.Κ. κέρδισε με το σαρωτικό 96-56 το Λαύριο. Ο Jure Zdovc είχε χρησιμοποιήσει τους : Ukic 7 (5ασ), Sakota 11, Βασιλειάδη 8, Milosevic 5, Dixon 12 (4ασ,3κλ), Λαρεντζάκη 5, Falker 6, Ivanovic 11, Μαυροειδή 10, Σκουλίδα 5, Williams 10, Τσαλμπούρη 6.


1 σχόλιο:

Agrinio21 είπε...

-Λογικά πλέον η τρίτη θέση θα παιχτεί με παοκ μετά τα 2 διπλά που έκανε σε αρη και ροδο απ τον οποίο θα πρέπει να χουμε συν μια νίκη αφού στη διαφορά δεν θα τον έχουμε σίγουρα
-Η καλύτερη ΑΕΚ χτες για 3 περιόδους απαράδεκτο ότι έγινε η διαφορά θρίλερ στην 4η περίοδο
-Μάνι Χάρις Βινς Χάντερ Κέβιν Πάντερ μακάρι και του χρόνου στην ΑΕΚ
-Η πιο προκλητική διαιτησία εντός έδρας που έχω δει ποτέ. Το Λαύριο δεν το χω πολύ παρακολουθήσει αλλά πρέπει να πάει λίγο σμπρωχτό Υπερτιμημένη ομάδα που βρήκε κάποιους καλούς ξένους ενώ παίζει να χει τους χειρότερους Έλληνες στην κατηγορία
-Ενώ Ελλάδα καθαρίζουμε τα πάντα στο ΟΑΚΑ και δεν τραβάμε εκτός έδρας ευρώπη μέχρι στιγμής πάμε πιο δυνατά εκτός. Πάμε δυνατά για τη μάχη με Στρασβούργο τώρα. Ελπίζω σε ρεκόρ προσέλευσης κόσμου...