29.3.18

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ -ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ- ΓΕΜΑΤΟ ΟΑΚΑ

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στο Final-4 του φετινού Champions League, πέτυχε η ομάδα μπάσκετ κερδίζοντας με μια σχετικά καλή διαφορά (78-69) την SIG Strasbourg. Οι παίκτες του Σάλε μπήκαν από την αρχή δυνατά κι έκλεισαν με +8 το ημίχρονο, όπως έγινε περίπου και στο ματς του β γύρου (είχαμε πάει με +7, 42-35 στα αποδυτήρια τότε). Στο τρίτο δεκάλεπτο όπως και τότε οι Γάλλοι ανέτρεψαν την εικόνα και προηγήθηκαν.. με 2 τώρα (55-57), και με 1 τότε (63-64). Όμως στο τέταρτο τα πράγματα άλλαξαν - και αν δεν έμενε άποντη στο τελευταίο δίλεπτο θα μπορούσε να πάει με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στη ρεβάνς της Μεγάλης Τετάρτης. Στην οποία φυσικά θα πρέπει να πάει με το μυαλό στη νίκη και όχι στην υπεράσπιση της διαφοράς, αν θέλει να περάσει και να διοργανώσει το F4 στην Αθήνα.. Οι δηλώσεις του προπονητή και των παικτών δείχνουν πως σκέφτοται έτσι κι αυτό είναι σίγουρα θετικό ..


Σαφέστατα και οι παίκτες πήραν ενέργεια από τον κόσμο που -επιτέλους- μετά από χρόνια γέμισε το ΟΑΚΑ... Από τον προημιτελικό της Ευρωλίγκας με την Alba το 1998 είχε να βρεθεί τόσος κόσμος της Α.Ε.Κ. σε αγώνα μπάσκετ.  Επίσης έσπασε και την 'κατάρα' που την ήθελε να χάνει σχεδόν πάντα όποτε μάζευε αρκετό κόσμο στο γήπεδο (πχ Besiktas, Galatasaray στα πρόσφατα χρόνια) και σίγουρα οι περίπου 12000 που βρέθηκαν θα ξανάρθουν - ειδικά αν προκριθούμε..

Κλειδί για τη νίκη ήταν το γεγονός πως στηριχθήκαμε στην πολύ καλή μας άμυνα στο πρώτο και το τελευταίο δεκάλεπτο (45-27 το επιμέρους σκορ σε αυτές τις δυο περιόδους).  Και η άμυνα έδεσε όταν αποσύρθηκαν στον πάγκο ο Green και κυρίως ο Harris που έχοντας πρόβλημα στο πόδι έκανε πολλά λάθη και μπήκαν στο παρκέ ο Ξανθόπουλος με τον Βασιλόπουλο που ήταν σαφέστατα οι ουσιαστικοί MVP του αγώνα. Ο πρώτος οργάνωσε με μαεστρία την κυκλοφορία κι έκανε τα κλεψίματα που αποδιοργάνωσαν τους φιλοξενούμενους. Ο δεύτερος πέρα από την άμυνα που έκλεισε τους διαδρόμους, έδωσε για άλλο ένα ευρωπαϊκό ματς πολλές λύσεις και στην επίθεση.. Μαζί με τον Dusan που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από 12 μέρες και ήταν εξαιρετικός, αλλά και τον Punter που έδειξε για άλλη μια φορά πόσο σωστή ήταν η απόκτησή του, η ομάδα κυριάρχησε στο παρκέ..
Δείτε βίντεο από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: