19.3.18

ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ


 Με το μυαλό να βρίσκεται ακόμα στην Τσεχία και την κούραση από την υπερπροσπάθεια για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, η ομάδα μπάσκετ έχασε με 71-69 από τον Πανιώνιο κι έτσι γνώρισε την πρώτη της ήττα εντός συνόρων μετά από 3 μήνες, διάστημα μέσα στο οποίο μετρούσε 6 σερί νίκες στην Α1 (τις 4 εκτός) και την κατάκτησή του Κυπέλλου. Σίγουρα θα ήταν οξύμωρο να πετύχει περισσότερες από τέσσερις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες η φετινή Α.Ε.Κ., όταν δεν το κατάφεραν αυτές που πήγαν τελικούς (1996/97, 2002/03) ή πήραν το πρωτάθλημα (2001/02 - δυο φορές).
Οι παίκτες του Σάλε με την εξαίρεση του Delroy James -που έκανε εξαιρετικό ματς αλλά δε μπορούσε να αγωνιστεί κι ολόκληρο το 40λεπτο- έδειχναν να βρίσκονται ακόμα στο ματς με τη Nymburk.. Όταν φορτώθηκε από τους διαιτητές με φάουλ ο Hunter και βγήκε για ανάσες ο Delroy, το σκορ ήταν 11-15 στο 9'.. Με ρεσιτάλ κακών επιλογών στην επίθεση καταφέραμε να μη σκοράρουμε ούτε 10 πόντους στο 2ο δεκάλεπτο.. Με την αδικαιολόγητη εμμονή στα σουτ 3π που κάποια στιγμή είχαν φτάσει τα 1/14 (για να τελειώσουν με 6/26) η διαφορά αν και μαζεύτηκε προσωρινά στο 43-39, εκτοξεύθηκε στο 53-39 .. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η απουσία του αρχηγού για τα κακά ποσοστά, αλλά δεν υπήρχε λόγος να συνεχίζουμε να κυνηγάμε τα μακρινά σουτ όταν οι περιφερειακοί ήταν σε τόσο τραγική μέρα..
Με κάποια σουτ του Punter (κυρίως) καταφέραμε να πλησιάσουμε στο σκορ στο τέλος, αλλά ούτε ο χρόνος έφθανε, ούτε τύχη είχαμε σε κάποια σουτ των γηπεδούχων, ούτε καθαρό μυαλό στο παρκέ, ενώ δέχθηκε και μια αναίτια τεχνική ποινή ο Sakota κι ήρθε κι έδεσε.. Έτσι μετά την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής η Α.Ε.Κ. είναι πρακτικά 5η και καλείται να δώσει το Σάββατο με το Λαύριο άλλο ένα ματς με την πλάτη στον τοίχο, για την τρίτη θέση αυτή τη φορά.

Δείτε τον αγώνα όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ

18Μαρ2018 – Basket League: Πανιώνιος – ΑΕΚ 71-69

Δεν υπάρχουν σχόλια: