26.3.18

ΠΗΡΕ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 Έστω και αν στο τέλος έκανε τα εύκολα δύσκολα, η Α.Ε.Κ. κέρδισε το Λαύριο (Megabolt) υπερκαλύπτοντας και τη διαφορά που είχε χάσει στον πρώτο γύρο. Μέχρι το 33' η ομάδα έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση φτάνοντας να προηγηθεί με 80-56.. Η ταυτόχρονη απόσυρση των βασικών παικτών μάλλον λειτούργησε αρνητικά δίνοντας σήμα χαλάρωσης, οι παίκτες του Λαυρίου βρήκαν το 'χέρι' τους και με 5 συνεχόμενα άμεσα ή έμμεσα τρίποντα το σκορ έγινε  80-71 σε σχεδόν 4', με συνέπεια το τελευταίο τρίλεπτο να είναι ντέρμπυ για την κάλυψη ή όχι της διαφοράς. Τελικά οι παίκτες του Σάλε κατάφεραν να πάρουν το +10, παρά την ανεκδιήγητη διαιτησία.. Η ΑΕΚ δέχθηκε δυο τεχνικές στο α μέρος, ενώ δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο εις βάρος των φιλοξενούμενων, ο Λαρεντζάκης χρεώθηκε με τπ επειδή μιλούσε στους διαιτητές, ενώ οι Moore-Lamp-Nixon μιλούσαν ανενόχλητα, το μαρκάρισμα ορισμός αντιαθλητικού φάουλ που έκανε ο Moore στον Punter στα 5.6" δεν δόθηκε ως αντιαθλητικό κι έτσι είχαν οι παίκτες του Λαυρίου την ευκαιρία της τελευταίας επίθεσης, η χειρονομία του Lamp που έγινε μπροστά στον διαιτητή Ανδρικόπουλο δεν τιμωρήθηκε ποτέ..
 Αναμφισβήτητα τις εντυπώσεις στο παρκέ έκλεψε το δίδυμο Manny Harris- Delroy James. Ο πρώτος αν και έπαιξε άρρωστος έκανε double-double μαζεύοντας όχι απλά διψήφιο αριθμό ρημπάουντ αλλά 15 (!!). Ο δεύτερος κυριάρχησε στη ρακέτα, είχε κι αυτός double-double ενώ είχε και αξιοσημείωτη ευστοχία στις βολές (οι παίκτες του Λαυρίου τον 'σημάδεψαν' στο τελευταίο λεπτό). Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Μαυροειδής όσο αγωνίστηκε που εκμεταλλεύθηκε την έλλειψη σέντερ επιπέδου στους αντιπάλους και ήταν ασταμάτητος στη 2η περίοδο αλλά και ο Hunter που πήρε τη σκυτάλη στην 3η. Τέλος ο Punter μπορεί να ήταν μέτριος μέχρι να γίνει το ματς ντέρμπυ, αλλά στο τέλος 'καθάρισε' με προσωπικές ενέργειες για τη νίκη και τη διαφορά.
 Η μάχη για την 3η θέση έχει πολύ δρόμο ακόμα, καθώς 6 αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου η Α.Ε.Κ. και το Λαύριο είναι στο 13-7, ενώ Προμηθέας-ΠΑΟΚ έχουν μόλις μία νίκη λιγότερη (12-8). Το μυαλό όλων φυσικά πλέον είναι στο ματς της Τετάρτης με τη Strasbourg στο ΟΑΚΑ ..
Δείτε σε βίντεο τον Lamp να σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο δίπλα από τον διαιτητή Ανδρικόπουλο που πετούσε χαρταετό..
και ένα συνολικότερο του αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: