17.11.18

ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ

Την Κύμη αντιμετωπίζει απόψε στο κλειστό Τάσος Καμπούρης της Χαλκίδας η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα μπάσκετ και θέλει τη νίκη ώστε να πάει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες στη διακοπή λόγω των παραθύρων της FIBA. Οι πάρα πολλές απουσίες όμως σαφέστατα λιγοστεύουν το οπλοστάσιο του Luca Banchi.. O 1ος σκόρερ της ομάδας Rathan-Mayes είναι τραυματίας, το ίδιο και ο Ξανθόπουλος που ήταν το backup του στο 1, αλλά και ο Καββαδάς που είναι ο μοναδικός σέντερ που μπορεί να σπρώξει και να παίξει με πλάτη..Ενδέχεται να αγωνιστεί ο αρχηγός Dusan Sakota αν νοιώθει καλά - κάτι που θα κριθεί μάλλον στην προθέρμανση..
Έτσι το βάρος θα πέσει αρκετά στους υπόλοιπους βασικούς αλλά και τη nouvelle vague της Βασίλισσας. H Κύμη που έκανε ένα πολύ καλό 2ο μισό πέρσι και έφτασε μέχρι τα playoff, άλλαξε μάλλον συθέμελα το καλοκαίρι, αφου οι μονοι που παρέμειναν ήταν ο Γερομιχαλός, οι νεαροί Μαργέλης-Μητσιμπόνας και ο Καστρίτης στον πάγκο. Ήρθαν οι Bolds-Camphor-Ubilla στα guard, Suggs στο 3 και Washington-Horton στο 4-5. Από έλληνες ήρθαν ο πρώην αρχηγός μας Γιώργος Τσιάρας, οι Πουλιανίτης-Στυλιανού-Μαραγκός και ο Τουτζιαράκης. Δεν έχει κάνει ακόμα εντός έδρας νίκη αφού έχασε με κάτω τα χέρια απο το Περιστέρι (που κέρδισε στο Κύπελλο περνώντας στα ημιτελικά μετά) ενώ με τον Ολυμπιακό έχασε στις λεπτομέρειες.

Προπερσι για την 3η αγωνιστική (22/10) η Α.Ε.Κ. παίζοντας υποδειγματικά πέρασε πανηγυρικά από τη Χαλκίδα κερδίζοντας με 55-81 την Κύμη (Seajets τότε). Ο Jure Zdovc είχε χρησιμοποιήσει τους : Ukic 4, Sakota 9, Βασιλειάδης 11, Milosevic 8, Χαριτόπουλος 5, Dixon 18, Λαρεντζάκης 3(5κλ), Falker 4(6ρ-2κψ), Ivanovic 9, Μαυροειδής 7(6ρ), Σκουλίδας, Williams 3.
 Πέρσι στις 20 Γενάρη σε ένα δραματικό παιχνίδι η Α.Ε.Κ. κέρδισε με 77-79 την Κύμη κι αυτό ήταν μόλις το πρώτο διπλό της σεζόν στην Α1. Ο Dragan Sakota είχε χρησιμοποιήσει τους : James, Green 14 (5ασ), Harris 19 (6ρ-4ασ), Ξανθόπουλο 5, Sakota 17 (5ρ), Atic, Λαρεντζάκη 3, Barlow 5, Μαυροειδή 8 (10ρ), Καββαδά 8 (3ρ-2κψ).




 Στη Χαλκίδα και στο ίδιο κλειστό είχαμε παίξει ξανά στις  4 Νοέμβρη του 2012 με αντίπαλο τον ΓΠΣ Χαλκίδας, κερδίσαμε με 60-71 και ο Βαγγέλης Ζιάγκος είχε χρησιμοποιήσει τους :
Φαλέκα 5, Πολυτάρχου 18 (3), Γκιζόγιαννη 17 (1), Βεσκούκη 5 (1), Δέσπο 9, Κοψαύτη 9 (1), Κουκουράβα 4, Τζόλο 4 (1), Σιαμανδούρα, Καπετζόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: