8.11.18

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 'ΝΕΟΥΣ'

Παίζοντας αρκετά σοβαρά κυρίως στην άμυνα, η Βασίλισσα παρά τις σημαντικές της απουσίες (Sakota, Ξανθόπουλος, Καββαδάς) κέρδισε την Montakit Fuenlabrada με 78-71, πετυχαίνοντας την 4η νίκη της στον όμιλο* (και 4η συνεχόμενη) και είναι στο χέρι της πλέον να κλείσει τον πρώτο γύρο με ένα ρεκόρ που θα είναι βάση για πρόκριση. Θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερη διαφορά αν δεν ήταν τόσο τραγική από τη γραμμή των βολών - μόλις 12/23 και 52% ... Σε αυτό το ματς δε στοίχισαν οι βολές, αλλά θα πρέπει να διορθωθεί το πρόβλημα που δεν είναι μιας βραδιάς.. Το 65,3% που έχει στις 5 πρώτες αγωνιστικές η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Α.Ε.Κ. είναι το χειρότερο από τις 32 ομάδες που μετέχουν στους ομίλους..
 MVP για άλλη μια φορά ήταν ο Vince Hunter που απλά έκανε ότι ήθελε κάτω από την αντίπαλη ρακέτα σκοράροντας 24π με 11/16 2π. Θα πρέπει βέβαια να δούμε τι θα γίνεται όταν αναγκαστικά κάθεται στον πάγκο, είτε λόγω φάουλ, είτε απλά για να ξεκουραστεί καθώς με δεδομένη την απουσία του Καββαδά, η έλλειψη ποιότητας του Roberson φαίνεται ακόμα περισσότερο. Αν δεν έκανε τόσο καταλυτική εμφάνιση επιθετικά ο Vince, τότε ο τίτλος του MVP θα πήγαινε στον Sant-Roos. Ο Κουβανός ήταν παντού και στην άμυνα εξουδετερώνοντας τον Cruz, αλλά και στην επίθεση.

Πολύ σημαντικό κέρδος όμως ήταν η παρουσία των Τσαλμπούρη και Μωραϊτη στο παρκέ για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι μετά την Πυλαία. Μπορεί να αναγκάστηκε ο Banchi να τους χρησιμοποιήσει περισσότερο λόγω των απουσιών των Sakota-Ξανθόπουλου αλλά και οι δυο έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, ξεδιπλώνοντας στο παρκέ τις αρετές τους και δείχνοντας πως θα πρέπει να λογίζονται ως κανονικά μέλη του rotation της ομάδας.

Δείτε βίντεο από το παιχνίδι

* Το 4-1 με το οποίο έχουμε ξεκινήσει στον όμιλο, είναι το καλύτερο ξεκίνημά της ομάδας σε φάση ομίλων από το 2001/02 και μετά.
2018/19 (FIBA BCL) : 4-1
2017/18 (FIBA BCL) : 2-3
2016/17 (FIBA BCL) : 3-2
2015/16 (Uleb Eurocup) : 3-2
2006/07 (Uleb Cup) : 1-4
2005/06 (Uleb Euroleague):2-3
2004/05 (Uleb Euroleague):1-4
2003/04 (Uleb Euroleague):1-4
2002/03 (Uleb Euroleague):0-5
2001/02 (Uleb Euroleague):4-1
2000/01 (Uleb Euroleague):4-1
1999/00 (FIBA Saporta) :5-0
1998/99 (FIBA Saporta) :5-0
1997/98 (FIBA Euroleague):3-2

2 σχόλια:

Agrinio21 είπε...

Σεληνιασμενος Βινς Χαντερ, εξαιρετικος Σαντ Ρος, Μασιουλις περιμενω περισσοτερα πραματα αλλα δεν ειναι και αρνητικος, Ραταν Μεις ευχη και καταρα, Γκριφιν δεν μου γεμιζει το ματι, Ρομπερσον με βαση τα λεφτα που παιρνει δεν ειναι αυτος το προβλημα αλλα οτι η ΑΕΚ δεν εχει δευτερο σεντερ. Αυτος ηταν να ναι ο Καββαδας αλλα στον ενα και κατι χρονο που ειναι στην ομαδα αν δεν ειναι τραυματιας πραγμα σπανιο παιζει κανα 5λεπτο. Μωραιτης και Τσαλμπουρης επιβαλλεται να παραμεινουν στο ροτεισον ειδικα σε ματς σαν το αυριανο με αναβαθισμενο ρολο. Ο Δημητρακης φετος εχει αρπαξει καθε ευκαιρια ειτε σε φιλικα ειτε σε επισημα και ηρθε η ωρα να παρει το ρολο που του αναλογει. Ο λαρυ εχει εξελιχθει σε παιχτη λατρεια ακομα και στα ματς που τα σπαει. Παιζει με παθος τα δινει ολα και τον γουσταρω τρελα. Ο χαρης γιαννοπουλος δεν υπολογιζεται νομιζω εμφανως απο το μπανκι λογικο απο τη μια αφου υπαρχουν μπροστα του σαντ ρος και μασιουλις και ο χαρης ειναι καπως μονοδιαστατος παιχτης. Καλυτερα αυτα τα 5-8λεπτα να τα επαιρνε ο Ρογκα. Αν λειπει κατι απο το ροστερ για μενα ειναι ενας ψηλος στη θεση του ποιντ γκαρντ ευχομαι να παρει περισσοτερο χρονο ο μωραιτης.
Γενικα η ομαδα φετος κατα διαστηματα ειναι απο καλη εως εξαιρετικη αλλα σε καθε ματς εχει νεκρα διαστηματα που πραγματικα δεν βλεπεται τα οποια αλλοτε στοιχιζουν και αλλοτε οχι. Ας δουμε το ποτηρι μισογεματο και ας ελπισουμε οτι η ομαδα με το χρονο θα βελτιωνεται συνεχεια.
Δυστυχως η ηττα απο τον παοκ ηταν αυτη που πονεσε σε ενα ματς τοσο κομβικο ειχαμε και πολλες απουσιες αλλα ο συνδυασμος θεσσαλονικη ματς νοκ αουτ για το κυπελλο μας εχει στοιχειωσει, στην ευρωπη ειμαστε μια χαρα και επιβαλλεται βαση προγραμματος να κλεισουμε τον α γυρο με 6-1 στην α1 βαζω σαν κακη ηττα μονο το περιστερι που ηταν πρωτη αγωνιστικη και δεν ειχαμε εικονα του. Θεωρω οτι ειναι εφικτο ενα σερι νικων μιας και η τριτη θεση πρεπει να ναι ο στοχος
ΥΓ απολαμβανω τα βιντεακια σας καθε φορα αλλα πολυ γκρινια ρε παιδια Γιατι ειναι κακο να ενθαρυνει ο κοσμος τον παιχτη μετα απο αστοχες βολες δηλαδη? Παντως μακαρι αντι να ακουγαμε χατζηγεωργιου ιωαννου η σκουντη στα ματς της ΑΕΚ να κανατε εσεις την περιγραφη να γουσταραμε :P

haridimos είπε...

Ενας επαγγελματίας παίκτης και δη γκαρντ είναι απαράδεκτο να σουτάρει με 50-55% βολές, γι'αυτό βασικά.