4.11.18

ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ..

Δυστυχώς η Βασίλισσα δε θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της Κυπελλούχου που κατέκτησε πέρσι στο Ηράκλειο καθώς έχασε από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 82-80. Πλήρωσε άλλο ένα κακό τρίτο δεκάλεπτο όταν το 46-53 έγινε 59-54 αρχικά και 70-58 αργότερα (που ακολούθησε ένα αντίστοιχο από τα τέλη της 1ης περιόδου όταν το 19-24 έγινε 31-24 στις αρχές της 2ης..). Πλήρωσε ακόμα την αφλογιστία της από τα 6μ75 μετά το 21' και τα δυο κολλητά τρίποντα που μπήκαν καθώς μέχρι να λήξει το ματς ακολούθησε ένα 0/9 αλλά και την αδυναμία της στα ρημπάουντ που αποδείχθηκε καθοριστική στο τέλος. Φυσικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οι απουσίες ..ο Ξανθόπουλος δεν ήταν έτοιμος τελικά, ο Sakota παρουσίασε πρόβλημα στη γάμπα και δεν έπαιξε ενώ ο Καββαδάς έμεινε Αθήνα κι έλειψαν και οι τρεις. Σημαντικό ρόλο τέλος έπαιξε και η διαιτησία.. Μετά την σωστή αποβολή Παπαθεοδώρου για να 'ισοφαρίσουν' στοχοποίησαν παίκτες μας.. ο Hunter αποβλήθηκε με δυο τραβηγμένες από τα μαλλιά τεχνικές ποινές, ενώ στο τελευταίο λεπτό ο Sant-Roos δεν έκανε ποτέ φάουλ στον Goss στα 56.3" (δεν είναι τυχαίο πως η ΕΡΤ δεν έδειξε ποτέ replay) και γενικά τα σφυρίγματα ήταν καθαρά έδρας. Ακόμα κι έτσι όμως θα μπορούσε να είχε φύγει νικήτρια η ΑΕΚ αν δεν αστοχούσε στο layup στα 34" ο Rathan-Mayes ή αν κάναμε πιο σωστή επίθεση στα 3.1".. Είναι σίγουρα εντυπωσιακό πως έχει κληρωθεί τις 4 από τις 5 τελευταίες χρονιές να αγωνιστεί στη Θεσσαλονίκη για το Κύπελλο, όπως είναι και αξιοσημείωτο όμως πως έχει να κερδίσει εκτός έδρας κάποιο παραδοσιακό της αντίπαλο 15 χρόνια... από το 2003/04 όταν πέρασε με 73-77 από την Πυλαία με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Οι αδύναμοι κρίκοι στους ξένους και σε αυτή την αναμέτρηση αλλά και γενικα συλλογικά στη σεζόν είναι οι Griffin και Roberson. O πρώτος ελάχιστες φορές έχει καταφέρει να θυμίσει τον παίκτη που εντυπωσίασε πέρσι με τη φανέλα του Κολοσσού, δείχνει να μη συνεργάζεται καλά με τον Rathan-Mayes (που με τη σειρά του μπορεί να μην κρύβεται στα δύσκολα, αλλά δεν είναι όμως οργανωτικό play maker) και δεν είναι τυχαίο πως έχει εκτελέσει μόνο δυο βολές -στο Περιστέρι- σε 10 επίσημα παιχνίδια μέχρι τώρα.. Ο δεύτερος μπορεί να υπολογιζόταν για τρίτο σέντερ πίσω από τον Καββαδά, αλλά λόγω της ευπάθειας του τελευταίου παίζει αναγκαστικά περισσότερο, γιατί δεν γίνεται να βγάλει όλο το ματς ο Hunter και δεν υπάρχει φέτος και τεσσάρι τύπου James να βοηθάει στο 5, με συνέπεια οι αγωνιστικες του αδυναμίες και να  φαίνονται και να μας στοιχίζουν.
Το μόνο θετικό του προημιτελικού για τους κιτρινόμαυρους ήταν η παρουσία των Τσαλμπούρη και Μωραϊτη.. Από τη στιγμή που οι Sakota - Ξανθόπουλος δεν ήταν σε θέση να πατήσουν στο παρκέ, πήραν χρόνο και ήταν εξαιρετικοί .. δεν είναι τυχαίο πως με αυτούς γύρισε το ματς στο 2ο δεκάλεπτο και μάλλον εξέθεσαν τον Banchi για τον αγωνιστικό τους παραγκωνισμό μέχρι τώρα. Με έναν από τους στόχους της σεζόν να μας έχει αποχαιρετήσει και με το πρόγραμμα στην Α1 να είναι πιο βατό μέχρι τις γιορτές θα έπρεπε να περιμένουμε οι δυο τους αλλά και ο Ρογκαβόπουλος να πάρουν πιο ενεργό ρόλο στο rotation ..

 Δείτε τον αγώνα όπως τον μετέδωσε η ΕΡΤ
 03Νοε2018 – Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ – ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 82-80


Δεν υπάρχουν σχόλια: