13.2.16

ΚΡΙΣΙΜΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ

Στην Καβάλα αγωνίζεται απόψε η ομάδα μπάσκετ, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικής σημασίας αφού την ίδια ώρα ο Άρης παίζει στα Τρίκαλα κι έτσι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τόσο να ξεφύγει στη βαθμολογία, όσο φυσικά και να βρεθεί ισόβαθμη (και 4η αφού έχασε στο ΟΑΚΑ) αν χάσει, από τους εντελώς αλλαγμένους σε σχέση με τον πρώτο γύρο γηπεδούχους. Κι αυτό γιατί άλλαξαν τον προπονητή με τον Γιατζόγλου στη θέση του Τζήμα και κυρίως όλους τους Αμερικανούς που είχαν στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ . Τότε είχαν παραταχθεί με τους Eloy Vargas, Thomas van der Mars, Maurice Kemp, Russell Robinson και Rob Jones που έχουν αντικατασταθεί πλέον με τους Tyler Laser, Leon Williams, Travis McKie, Lasan Kromah . Μάλιστα οι Καβαλιώτες έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν ακόμα και τη φετινή ΑΕΚ σε αλλαγές ξένων, αφού πριν το ματς του ΟΑΚΑ είχαν φορέσει τη φανέλα της και οι Robert Thomas, Alex Gordon, Preston Medline, ανεβάζοντας στους 11 τους ξένους που έχει χρησιμοποιήσει (12 μαζί με τον Kostov που δεν έχει φυγει) ** (edit - o Robert Thomas που αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ σαν παίκτη την 4η αγωνιστική είναι το ίδιο πρόσωπο τελικά με τον Rob Jones όπως τον έχει από την 5η και μετά - Robert Thomas Jones το πλήρες όνομά του, οπότε οι ξένοι μαζί με τον Kostov είναι τελικά 11) . Εμείς από την πλευρά μας στο πρώτο γύρο είχαμε τον Sakota στον πάγκο και τους Warren, Anosike, Scrubb στο παρκέ που πλέον έχουν με τη σειρά τους αλλάξει .


Η προϊστορία στην Καβάλα είναι μοιρασμένη με τις δυο ομάδες να έχουν μοιραστεί τα ροζ φύλλα στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια που έχουν γίνει στην Καλαμίτσα . Για πρώτη φορά παίξαμε στις 11/4 του 2009 χάνοντας εύκολα με 73-59 . Ο Κώστας Φλεβαράκης είχε χρησιμοποιήσει τους : Κυριακόπουλο, Βασιλόπουλο 3, Δ.Παπανικολάου 15, Thompson 2, Χατζή 5, Δορκοφίκη, Kikerpill, Bryant 11, Andersen, Nemeth 13, Ταπούτο 10, Αντωνάκη .

Με εντυπωσιακή εμφάνιση του Lamont Mack (29 πόντοι με 4/4 3π και 7 ρημπάουντ) η ομάδα κέρδισε έπειτα από συναρπαστικό ματς στις 18/2 του 2010 με 86-88. Στον πάγκο ήταν ο Μηνάς Γκέκος και η σύνθεση : Green 20, Π.Νικολαϊδης 10, Mazeika 2, Mack 29, Παπαντωνίου, Δορκοφίκης, Καλλινικίδης 3, Francis 24, Mels .

Παρά τους 25π του Grundy, στις 12/12 του 2010 χάσαμε με 89-86 σε ένα επίσης συναρπαστικό παιχνίδι. Πάλι στον πάγκο ο Μηνάς Γκέκος και χρησιμοποιήθηκαν οι : Castle 5, Π.Νικολαϊδης 15, Ν.Παπανικολάου 9, Mack 8, Ντικουδης 9, Αντωνάκης 2, Καλλινικίδης 7, Sparks 6, Grundy 25.


Τέλος στις 26 Οκτώβρη του 2013, κερδίσαμε με 66-72 στο ντέρμπυ κορυφής της Α2, μια νίκη που συνέβαλε τα μέγιστα στην επιστροφή στη φυσική μας κατηγορία. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος είχε βάλει στο παρκέ τους : Παναγιωταρά, Παπαντωνάκο 7, Φαλέκα 7, Καράμπουλα 10, Πολυτάρχου 9, Τσιότρα 10, Γκιζόγιαννη 9, Παπαδιονυσίου 4, Τσιάκο 7, Δέσπο 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: