13.3.19

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Τον ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ η Πρωταθλήτρια Ευρώπης και κάτοχο του Διηπειρωτικού Βασίλισσα για την πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού BCL. Σίγουρα έκανε ένα σημαντικό βήμα στο πρώτο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης όπου νίκησε με 75-84 αλλά τα αγωνιστικά της προβλήματα έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τη ρεβάνς.. Κι αυτό γιατί ο Luca Banchi εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα αναγκαστεί να παρατάξει την ομάδα χωρίς τους δυο βασικούς του playmaker, καθώς πέρα από τον Ξανθόπουλο που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό στο Rio κατά 99% δε θα αγωνιστεί ούτε ο Theodore που υπέστη κάκωση στο ματς του Σαββάτου με τον Χολαργό.

Tον ΠΑΟΚ τον ξέρουμε και μας ξέρει και σίγουρα το πρόβλημα μας στον άσο είναι εκεί που θα χτυπήσουν μια που στην περιφέρεια είναι εκεί που στηρίζεται όλο το παιχνίδι του.. Ο Παπαθεοδώρου και οι παίκτες του σίγουρα θα θέλουν να επαναλάβουν ότι πέτυχε πέρσι η Α.Ε.Κ. στην Τσεχία με τη Nymburk όταν ανέτρεψε το -10 του πρώτου αγώνα, ή για να μιλήσουμε για εμφύλιους, ότι πέτυχε η Murcia μέσα στην Tenerife και η Ludwigsburg στην Bayreuth πέρσι .. H στατιστική δεν τους καταδικάζει και γενικότερα.. Σε 32 knock-out αναμετρήσεις που έγιναν τις προηγούμενες δυο σεζόν στη διοργάνωση, τις 14 προκρίθηκαν ομάδες που είχαν τη ρεβάνς εκτός έδρας. Και ήδη φέτος πέρασαν στους '8' τόσο η Nizhny όσο και η Nanterre και ανέβασαν το 'σκορ' σε 16/34.
Περισσότεροι από 10 χιλιάδες θεατές αναμένεται να βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ κι ελπίζουμε να υπάρχει στο τέλος ατμόσφαιρα όπως πέρσι με τη Strasbourg κι όχι όπως με Galatasaray πχ.

Η σημερινή είναι η τέταρτη φορά που θα υποδεχτούμε άλλη ελληνική ομάδα στα πλαίσια ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μια ήταν σε νοκ άουτ αναμετρήσεις και δυο σε φάση ομίλων.




Tην 1η Μάρτη του 2000 η Α.Ε.Κ. υποδέχθηκε τον Ηρακλή Rubicon στο ΟΑΚΑ και μπροστά σε περίπου 4500 θεατές κέρδισε 84-73 στον 1ο προημιτελικό του Κυπέλλου Saporta (το οποίο και κατέκτησε στην πορεία). Ο Dusan Ivkovic χρησιμοποίησε τους : Hansell 7, O'Sullivan, Χατζή 10, Κορωνιό 14(4ασ), Ντικούδη 10 (6ρ), Τσακαλίδη 13 (5ρ), Muursepp 7, Bowie 11(4ρ-3ασ), Κακιούζη 12(11ρ-4ασ).
Στις 21 Μάρτη του 2002, για τη φάση των ομίλων του top16 της Euroleague χάσαμε με 66-73 από τον Παναθηναϊκό με τραγική διαιτησία που έσπρωχνε με όλους τους τρόπους τους πράσινους, μπροστά σε 4500 θεατές (600 οπαδοί των φιλοξενούμενων). Προφανώς μετά την ήττα τους από τους ερυθρόλευκους και με διαφορά αν έχανα και απο μας δεν θα είχαν πια ελπίδες πρόκρισης και έτσι ο Middleton κατασκήνωνε χωρίς 3", ο Bodiroga έκανε όσα βήματα ήθελε και ο Carr που τον μάρκαρε φορτωνόταν φάουλ επειδή ανάσαινε.. Ο Dragan Sakota χρησιμοποίησε τους : Holden 21, Ζήση 1, Carr 11, Χατζή, Κικίλια, Ντικούδη 11, Bilba 6, Betts 4, Κακιούζη 12, Antik.

Στις 18 Απρίλη 2002 και για την τελευταία αγωνιστική, χάσαμε με 65-75 από τον Ολυμπιακό πάλι με τη διαιτησία να σπρώχνει τους αντιπάλους μας. Αξιοσημείωτη η καθυστέρηση στην έναρξη του 2ου ημιχρόνου ώστε οι ερυθρόλευκοι να ξέρουν τι έγινε στο ματς των πράσινων με την Olimpija - επίσης και ο Σάλε είχε εκφράσει την επιθυμία να μην κατέβει η ομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία στον όμιλο και τελικά ξεκίνησε με τον Τσιάρα πενταδάτο, ενδεικτικό των προθέσεων.
O Dragan Sakota χρησιμοποίησε τους : Holden 7, Παντελιάδη 8, Carr 8, Χατζή 15, Κικίλια, Τσιάρα 4, Bilba 3, Betts 15, Κακιούζη 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια: