28.3.19

ΕΧΑΣΕ -ΞΑΝΑ- ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΝ, ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ JONAS ΔΕ..

Στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τετάρτη θα κριθεί η πρόκριση στο Final-Four του BCL και η Α.Ε.Κ. θα πρέπει να ανατρέχει το 71-67 με το οποίο ηττήθηκε από τη Brose, παραμένοντας 42 χρόνια χωίς νίκη στη συγκεκριμένη πόλη και 22 σε Γερμανικό έδαφος γενικότερα. Η διαφορά σαφέστατα δεν είναι ανυπέρβλητη, αλλά ο σοβαρότατος τραυματισμός του Jonas Maciulis που αποχώρησε στο 10'15" της αναμέτρησης που ήρθε να προστεθεί στις απουσίες των Ξανθόπουλου, Καββαδά κάνει την αποστολή της ακόμα δυσκολότερη..
Σίγουρα η ομάδα πλήρωσε το κάκιστο της ξεκίνημα μένοντας άποντη για το πρώτο οκτάλεπτο.. Το θετικό φυσικά είναι πως κατάφερε ακόμα και σε αυτό το διάστημα να μην δεχτεί ένα σερί που δεν θα ήταν διαχειρίσιμο με συνέπεια να μπορέσει να μαζέψει τη διαφορά σε ένα δίλεπτο.
Το ρόλο της φυσικά τον έπαιξε και η διαιτησία που όπως και στη σειρά με τη Banvit έσπρωχνε τη Brose.. Επίσης θετικό πως η ομάδα κατάφερε να μη χάσει το μυαλό της και να ροκανίσει τη διαφορά που είχε αρχίσει να πλησιάζει σε διψήφια νούμερα..
Η ρεβάνς θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο αγώνας θα είναι do or die και η Bamberg έδειξε και στη σειρά με την Banvit πως έχει το υλικό για να ανταπεξέρχεται σε τέτοια πίεση. Ο Luca Banchi θα πρέπει να μπορέσει να πάρει βοήθειες και από τους παίκτες που δεν έπαιξαν πολύ ή και καθόλου στη Brose Arena ώστε να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Μόνο με τους Sakota-Hunter-Theodore και Sant-Roos, Λάρυ δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.. Χρειάζεται ο James του διηπειρωτικού, ένας σοβαρός Griffin, να δώσουν λύσεις Γιαννόπουλος, Τσαλμπούρης τώρα που θα λείπει ο Λιθουανός..

Δεν υπάρχουν σχόλια: