9.3.19

ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στο κλειστό Αντώνης Τρίτσης στο λόφο του Τσακού αγωνίζεται απόψε με αντίπαλο τον Χολαργό η Πρωταθλήτρια Ευρώπης και κάτοχος του Διηπειρωτικού Α.Ε.Κ. σε ένα παιχνίδι που γίνεται ανάμεσα στα δυο ευρωπαϊκά της φάσης των 16 με τον ΠΑΟΚ και όσο και να λέγονται τα αντίθετα, είναι φυσιολογικό το μυαλό των παικτών να είναι στη ρεβάνς της Τετάρτης. Το αποψινό ματς όμως είναι ένα ιδιαίτερα κομβικό για το πρωτάθλημα.. αν η ομάδα θέλει να κεφαλαιοποιήσει το πλεονέκτημα ισοβαθμίας που έχει με τους συνδιεκδικητές της 3ης (ή και της 2ης αν παραμείνει η ερυθρόλευκη τιμωρία) θέσης θα πρέπει να περάσει από το γήπεδο που πήραν το ροζ φύλλο ο Προμηθέας και το Περιστέρι. O Luca Banchi ούτε σήμερα θα μπορεί να υπολογίζει στον Ξανθόπουλο (που γίνεται αγώνας δρόμου να προλάβει το ματς της Τετάρτης) αλλά και στον μόνιμα τραυματία Ξανθόπουλο.

Ο νεοφώτιστος Χολαργός (σε σχέση με τον πρώτο γύρο έχει έρθει ο Talton στη θέση του Dorsey) είναι μια αρκετά σοβαρή ομάδα - τυπικό δείγμα των ομάδων που κωουτσάρει ο Λυκογιάννης. Ο οποίος έχει χτίσει μια αρκετά αρνητική παράδοση τα τελευταία χρόνια όταν τον αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας, μετρώντας τρεις νίκες σε πέντε παιχνίδια. Το 2010/11 κέρδισε με τον Ίκαρο 83-68 την Α.Ε.Κ. στη Γλυφάδα, ενώ την προηγούμενη τετραετία στο Βενετόκλειο μετά δυο κιτρινόμαυρες νίκες (65-72 το 2014/15 και 85-86 το 2015/16) ήρθαν δυο ήττες ..86-73 πρόπερσι και 82-78 πέρσι.

Με το Χολαργό αγωνιζόμαστε για πρώτη φορά στην Α1 αλλά είχαμε παίξει αντίπαλοι το 2012/13 στα πλαίσια της Β Εθνικής. Στις 7 Απρίλη είχαμε κερδίσει με 56-72 το Χολαργό. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος είχε χρησιμοποιήσει τους : Σιαμανδούρα 2, Φαλέκα 9 (1), Τζόλο, Πολυτάρχου 16, Κουκουράβα, Γκιζόγιαννη 17, Βεσκούκη 2, Κοψαύτη 11 (2), Δέσπς 13, Βαβάτσικο 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: