17.1.21

ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ..

 

Την πρώτη της εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα (αλλά και 3η συνεχόμενη σε όλες τις διοργανώνσεις, 4η στα τελευταία 5 παιχνίδια και 5η στα τελευταία 7 ματς..) υπέστη η Α.Ε.Κ., χάνοντας δίκαια από τον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ με 75-82. Σαφέστατα υπάρχουν παραπάνω από μια δικαιολογίες καθώς η ομάδα παρατάχθηκε με σύνθεση ανάγκης (τραυματίες οι Ζήσης, Κατσίβελης, Ρογκαβόπουλος, Jankovic ενώ ο Slaughter επιστρατεύτηκε μεν αλλά ήταν φανερά ανέτοιμος), αλλά και οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με 4 ξένους ενώ έχασαν και τον πρώτο τους σκορερ με ντισκαλιφιέ στο ημίχρονο.. Έτσι είναι πλέον πίσω από το Λαύριο στη βαθμολογία, ο Προμηθέας είναι μόλις μια νίκη πίσω, ενώ και το Περιστέρι μια ήττα πίσω και πάει με τις χειρότερες προϋποθέσεις στο πρώτο ματς της χρονιάς, την Τετάρτη στο Minsk για την πρόκριση στους 16 του BCL

Λόγω των απουσιών δοκιμάστηκε στην αρχή σχήμα με Maciulis-Moses-Moreira στη frontline το οποίο δούλεψε παραπάνω από καλά μια που προηγηθήκαμε με 15-5 στο 6', κλείνοντας υποδειγματικά στην άμυνα και βρίσκοντας λύσεις επιθετικά στο ζωγραφιστό. Το ντισκαλιφιέ του Αγραβάνη οδήγησε τον Γιατρά να παίξει με χαμηλότερο σχήμα και τον Γιαννόπουλο στο '4', το οποίο μας αποσυντόνισε.. Σταμάτησε να πηγαινει η μπάλα μέσα,  κλείστηκε ο Langford που έμεινε από δυνάμεις στο τέλος παίζοντας 38' και με την ευθύνη να κατεβάζει και τη μπάλα (την οποία κι έχασε πολλές φορές), δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην οργάνωση και είχαμε μεγάλο πρόβλημα στις επαναφορές (μάλλον κακώς δεν δοκιμάσαμε περισσότερο το δίδυμο  Γκίκα-Μωραϊτη που απέδωσε σε πίεση-νεύρο στο λιγοστό διάστημα που το χρησιμοποιήσαμε), επιμέναμε εμμονικά στην παρουσία του Lojeski που ήταν κάκιστος, τα σουτ Γκίκα-Jonas τέλειωσαν.. Έτσι από την ώρα που ο Προμηθέας πήρε προβάδισμα στο σκορ στα μέσα της 3ης περιόδου (όταν δεχθήκαμε ένα καταλυτικό 19-31) ουσιαστικά δεν μπορέσαμε ποτέ να επιστρέψουμε ποτέ.

Από τα πράγματα που μπορούμε να κρατήσουμε είναι σίγουρα η παρουσία του Moses που έδειξε πως κάλλιστα μπορεί να ανταποκριθεί και στο '4' και πως μάλλον θα έπρεε να παίζει περισσότερο και στα προηγούμενα παιχνίδια ..



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πελάτες των Γιατρά, Χάρη, Λούτζη φέτος. Ευχαριστούμε Ηλία